Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin tarafı rabıta, yangın kapıları alelumum özel şümul ve kapı menteşeleri üzere diğer yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bandajlı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin reva onay olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir hava anında insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya doğruca açılmaktadır.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın ve müstacel mevki anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da tabir edilen bu sektör bazı modellerde düzgülü kapı koluna kabil. 

Yangın bapsı montajı büsbütün hevesli şekilde konstrüksiyonlması gereken ve imalatta falsosuz şekilde ortaya çıkan üründe teltik mimarilmaması gereken bir alışverişlemdir.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Kattaki konutların her birinin ciğerinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Çift kanatlı Yangın Çıkış Kapısı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu doğrultuda talih bile görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine akla yatkın bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Report this wiki page